Morgondagens jazzstjärnor möter Bohuslän Big Band –

Up & Coming Jazz Talents

Up & Coming Jazz Talents är ett projekt där Bohuslän Big Band möter unga, vassa jazzmusiker. Tillsammans spelar vi musik som talangerna väljer. Projektet startades 2013 och återkommer varje år. Mötet mellan bandet och de unga musikerna skapar nya musikaliska utbyten och även möjligheter till framtida samarbete. Flera av de unga musiker som vi spelat med tidigare i projektet har antingen återkommit som gästartister eller vikarier i storbandet.

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Från tidigare år:

 

Bokning och turnéperiod

Vill du boka denna produktion eller har frågor om teknisk rider, stage plot och pris? Varmt välkommen att kontakta Bohuslän Big Bands produktionsavdelning. 

Kontaktuppgifter för bokning

Press

Här hittar ni aktuella pressmeddelanden och recensioner.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Ta mig till Mynewsdesk

Arrangörsmaterial
Ska vi spela hos er? I så fall hittar du bilder och texter här nedan.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Hämta texter och bilder

On tour

Det finns inga kommande evenemang just nu.