Morgondagens jazzstjärnor möter Bohuslän Big Band –

Up & Coming Jazz Talents

Up & Coming Jazz Talents är ett projekt där Bohuslän Big Band möter unga, vassa jazzmusiker. Tillsammans spelar vi musik som talangerna väljer. Projektet startades 2013 och återkommer varje år. Mötet mellan bandet och de unga musikerna skapar nya musikaliska utbyten och även möjligheter till framtida samarbete. Flera av de unga musiker som vi spelat med tidigare i projektet har antingen återkommit som gästartister eller vikarier i storbandet.

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

 

Medverkande:

Maria Dahlin – Trummor
Dani Massaad – Sång
Noah Hjulström – Piano
Klara Lannsjö – Trumpet
Melker Törnqvist – Bas
Ebba Åsman – Trombon
Bohuslän Big Band 

 

Maria Dahlin är en trummis från Umeå som landade i Göteborg år 2014. Hon har studerat på Birka och Skurups folkhögskola, Högskolan för scen och musik i Göteborg, samt en utbytestermin i Trondheim. Med en passion för att utforska trumspelet på ett lekfullt, svängigt och soundmedvetet sätt tar hon sig an musiken. Maria syns till i många olika konstellationer på musikscenerna och är bland annat aktuell med banden Toppklass, Fartyg 6, Mappe3, Malin Wättring samt en turné med Riksteaterns föreställning Landsbygdsupproret. 

Ebba Åsman är en ung trombonist från Stockholm. Hon har studerat på Södra Latin i Stockholm och på Conservatory of the Arts i Rotterdam. Ebba skriver egen musik och hennes nya album släpps i slutet av 2022. Under sin karriär har Ebba spelat med exempelvis Nils Landgren på Young Euro Classic i Berlin samt på flertalet andra välkända jazzfestivaler runt om i Europa. Hon har turnerat med Norrbotten Big Band och även med svenska pop/soul/rnb/hiphop artister. Ebba har också varit en av de medverkande musikerna i ”The new generation”-serien hos NPO Soul&Jazz.

Med en bakgrund inom en mängd genrer och instrument har Melker Törnqvist till slut hittat hem i kontrabasen och jazzmusiken, och framträder nu ofta på Göteborgs jazzscener i många olika konstellationer. Melker är utbildad vid Högskolan för scen och musik och har tidigare medverkat som basist i Bohuslän Big Bands yngre motsvarighet, Next Generation Big Band. På skiva kan han bland annat höras med albumaktuella Sundby bros, vars debutalbum kommer ut i slutet på november.

Klara Lannsjö är uppvuxen i Gävle, har läst vid Kävesta folkhögskola och befinner sig mitt i en kandidat vid Högskolan för scen och musik. Mycket av sin inspiration hittar hon i den nordiska jazzen, men även från att skriva egna texter. Klara spelar förutom diverse former av jazz även en del blåssektion i sammanhang så som Stonemountain Orchestra, The Funky Flakes och under hösten i Göteborg Jazz Orchestra.

Dani Massaad är en sångare, pianist och låtskrivare som lever och andas musik i alla dess former. Med en bakgrund inom 70-talets soul och progressiva rock rör han sig inom många olika genres, samtidigt som han har en obsession i the rat pack och croonerkulturen. Danis kommande debutskiva ”Ballroom Wasteland” släpps nästa år. 

Pianisten Noah Hjulström är född och uppvuxen i Göteborg och studerar för tillfället sitt sista år på Skurups Folkhögskola. Han har under 2022 tagit steget ut och börjat synas på Göteborgs olika jazzscener, både som bandledare och i andra konstellationer. Noah har tidigare spelat i Next Generation Big Band, Bohuslän Big Bands prisbelönta ungdomsstorband.

 

Från tidigare år:

 

Bokning och turnéperiod

Vill du boka denna produktion eller har frågor om teknisk rider, stage plot och pris? Varmt välkommen att kontakta Bohuslän Big Bands produktionsavdelning. 

Kontaktuppgifter för bokning

Press

Här hittar ni aktuella pressmeddelanden och recensioner.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Ta mig till Mynewsdesk

Arrangörsmaterial
Ska vi spela hos er? I så fall hittar du bilder och texter här nedan.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Hämta texter och bilder

On tour

Det finns inga kommande evenemang just nu.