En hyllning till pionjärerna

Svenska storband

Följ med på en musikalisk tidsresa till 50- och 60-talet då giganter som Arne Domnérus, Thore Ehrling, Malte Johnson, Georg Riedel och Bengt Hallberg var de ledande på både jazz- och storbandscenen. Nalen var Nordens främsta jazzscen och Harry Arnold ledde Radiobandet där gräddan av de svenska jazzmusikerna spelade. 

Denna konsert är mer än bara musik – det är en kärleksfull hyllning till det svenska storbandarvet och de banbrytande pionjärerna som formade den svenska storbandsscenen. Ta del av det musikaliska arvet och fördjupa dig i en kväll fylld av nostalgi, elegans och enastående jazzupplevelser. Missa inte chansen att vara en del av denna resa genom tiden när Bohuslän Big Band låter det svenska storbandsarvet fortsätta in i våra dagar. 

Bohuslän Big Band är ett av Sveriges mest välrenommerade storband och har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av självaste Quincy Jones. Storbandet har en lång historia och har genom åren spelat med storbandsgiganter som Bengt Hallberg, Georg Riedel och Arne Domnérus. På senare år har de mött flera stjärnor på den internationella jazzscenen – Vince Mendoza, Christian McBride, Maria Schneider och Nils Landgren, för att nämna några. De har även spelat med folkkära artister som Lill Lindfors, Björn Skifs och Tommy Körberg. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus. 

För arrangörer:

Boka produktionen

Är du arrangör och vill boka denna produktion? Kontakta ansvarig producent:
Therese Söderström
072-582 01 37
therese@bohuslanbigband.com

Turnéperiod: 2025

Marknadsmaterial

Ska vi spela hos er? I så fall hittar du texter och bilder för hemsida, biljettsystem med mera här.

Hämta text och bilder

Press

Här hittar du aktuella pressmeddelanden med mera.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Ta mig till Mynewsdesk

On tour

Produktionen går på turné 2024. När biljetter är släppta visas datumen här.