Lediga tjänster

Producent för Bohuslän Big Band – vikariat

Vara Konserthus och Bohuslän Big Band söker dig som vill vara med att skapa scenupplevelser som vidgar vyer och känns i magen. Turnéplanering är din melodi och ditt hjärta slår för jazz och storbandsmusik.

Arbetsuppgifter

Som producent för Bohuslän Big Band ingår man både i Bohuslän Big Bands organisation och är en del av produktionsavdelningen på Vara Konserthus. Bohuslän Big Bands organisation består av orkesterchef, två producenter och 16 musiker. Konserthusets produktionsavdelning består av produktionschef, fyra producenter och fyra scentekniker och ansvarar för programläggning inom alla scenkonstområden och har ett riktat uppdrag för barn och unga.

Som producent är dina arbetsuppgifter den följande:

– Huvudansvar för Bohuslän Big Bands turnéläggning och olika projekt.

– Huvudansvar för planering av jazzprogam på Vara Konserthus konserthuset där en del av Bohuslän Big Bands konserter ingår.

– Budget- och prognosarbete samt uppföljning.

– Upprätta och förhandla kontrakt.

– Ansvarar för det operativa genomförandet av turné, konserter och projekt inom det område du ansvarar för.

Kvalifikationer

Vi söker en vikarierande producent med bred och varierande erfarenhet av jazz och storbandsmusik som kompletterar resten av Bohuslän Big Band samt produktionsavdelningen på Vara Konserthus.

För att trivas som producent bör du vara flexibel och nyfiken. I din roll har du kontakt med många personer, både inom organisationen och utanför, det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta och är kommunikativ.

– I grunden har du en relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet.

– Kompetens inom jazz och storbandsmusik.

– Du är genuint kulturintresserad och har koll på vad som sker i kulturlivet.

– Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

– Du har god organisatorisk förmåga och erfarenhet av produktionsplanering inom ett eller flera scenkonstområden.

– Goda datakunskaper

Följande är meriterande, men inte ett krav:

– Erfarenhet av jämställdhets- och mångfaldsfrågor inom scenkonst.

– Erfarenhet av publikutveckling inom scenkonst.

– Erfarenhet av att arbeta med anslagsfinansierad och politisk styrd verksamhet som samtidigt ska möta kommersiella krav avseende egenfinansiering.

– Erfarenhet av produktion av digital scenkonst.

Om Vara Konserthus och Bohuslän Big Band

Vara Konserthus invigdes 2003 och är ett kommunägt aktiebolag och drivs med stöd av Vara Kommun och Västra Götalandsregionen. Varje år presenterar Vara Konserthus nästan 200 konserter och föreställningar för 70 000 besökare. Symfonier som ger gåshud, jazz som skapar pirr i magen, stand-up som orsaker gapskratt och teater som ger en tår i ögonvrån. Från Västra Götalandsregionen har vi i uppdrag att bli en nod för konstnärlig utveckling i regionen och att långsiktigt fokusera på musik, dans samt barn och unga. Vi samarbetar även med flera residensartister vilket ytterligare har stärkt positionen som relevant scen och mötesplats på landsbygden.

Sedan 2004 är Bohuslän Big Band knutet till Vara Konserthus verksamhet. Storbandet finansieras av Västra Götalandsregionen och uppdraget består i att utveckla och sprida storbandsmusiken till regionens invånare, samt även att vara ett konstnärligt ledande storband nationellt och internationellt. För Bohuslän Big Band är konstnärlig utveckling, internationalisering, arbete med talangutveckling och barn och unga prioriterade områden. Orkestern turnerar flitigt såväl i regionen som nationellt och internationellt med nästan 75 konserter varje år. Bohuslän Big Band samarbetar regelbundet med namnkunniga nationella och internationella musiker, arrangörer och kompositörer så som Maria Schneider, Vince Mendoza, Danilo Pérez, Joe Lovano, Gregory Porter, Carla Bley, Kathrine Windfeld, Nils Landgren, Jill Johnson, Samuel Ljungblahd och många fler. Bandet har även en omfattande verksamhet riktad mot barn och unga, dels med barnföreställningar på turné men också samarbeten med kulturskolor, musikgymnasier och musikhögskolor.

Vara Konserthus och Bohuslän Big Band arbetar även för att stärka storbandsgenrens framtid genom ungdomsstorbandet Next Generation Big Band.

Vill du veta mer? Läs mer om verksamheten här:

www.varakonserthus.se

www.bohuslanbigband.com

 

Villkor

Tjänsten är visstidsanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse och pågår fram till den 31 december 2022 med möjlighet till förlängning. Placeringsort Mölndal.

För mer information om tjänsten kontakta orkesterchef Eric Brandström Arellano, tfn 076-104 90 28.

Då urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-03-31.