Bringin’ The Good Feeling

Christian McBride & Bohuslän Big Band

Den Grammybelönade basisten, kompositören och arrangören Christian McBride kommer till Sverige för ett unikt samarbete med Bohuslän Big Band. I denna konsert får du uppleva McBrides egna kompositioner och arrangemang från hans två Grammybelönade storbandsskivor – “The Good Feeling” och “Bringin’ it”. Ett svängigt och groovigt jazzprogram fyllt med glädje utlovas!

Christian McBride – amerikansk basist, kompositör och arrangör

Christian McBride är född 1972 i Philadelphia, USA, och är en av dagens mest eftertraktade jazzbasister. Under sin karriär har han både spelat med och arrangerat för legendarer inom R&B och jazz – Herbie Hancock, Ray Brown, Isaac Hayes, Chaka Khan och ”the Godfather of Soul himself” James Brown. Han har även spelat med pop- och rockikoner som Sting, Paul McCartney, Celine Dion, The Roots och Billie Eilish.

McBride möter Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Medverkande:

Christian McBride – bas

Bohuslän Big Band

 

Produktionen går på turné våren 2023.

 

Arrangörsmaterial
Ska vi spela hos er? I så fall hittar du bilder och texter här nedan.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Hämta arrangörsmaterial

Kontakt

Har du frågor om denna produktion? Varmt välkommen att kontakta Bohuslän Big Bands produktionsavdelning.

 

Kontaktuppgifter för bandet

Press

Här hittar ni aktuella pressmeddelanden med mera.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Ta mig till Mynewsdesk

On tour