Den danska pianisten och kompositören Kathrine Windfeld beskrivs som ett av de mest spännande namnen på den skandinaviska jazzscenen. I denna konsert får du höra nykomponerad storbandsjazz med temperament som Windfeld specialskrivit till Bohuslän Big Band.

Under sin tid som Composer in Residence vid Vara Konserthus komponerade Kathrine Windfeld helt ny musik till Bohuslän Big Band. Musiken spelades in och gavs ut på skivan Detemination.

– Musiken jag skrivit till Bohuslän Big Band har temperament! Jag vill ge publiken något som verkligen berör hela det mänskliga känsloregistret. Från det sakrala, stillsamma och sorgliga till det expressiva, glädjefyllda och humoristiska, berättar Kathrine Windfeld.

Kathrine Windfeld

Windfeld startade sitt eget storband, Kathrine Windfeld Big Band, 2014. Bandet har på kort tid blivit ett betydelsefullt inslag i den nordiska jazzen och uppfattas som en av Danmarks bästa och mest förnyande ensembler. De senaste åren har Windfelds mångsidighet som musiker och personliga spelstil tagit Skandinavien med storm. Det har också resulterat i en rad utmärkelser. Med storbandsdebuten “Aircraft” vann hon ”New Artist of the Year” 2016 på Danish Music Awards, med ytterligare nomineringar som ”Årets kompositör” och ”Årets album”.

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Produktionen genomförs med stöd av Kulturrådet.

Arrangörsmaterial

Ska vi besöka er med turnén? Här hittar du arrangörsmaterial.