Jormin, Willemark och Nakagawa –

Poems for Orchestra

Den unika kombinationen – storbandstradition, nordisk folkmusik och den japanska musiktraditionen mottog överväldigande respons 2018 då Bohuslän Big Band Anders Jormin, Lena Willemark och Karin Nakagawa möttes sist. Nu fortsätter det hyllade samarbetet ut på turné hösten 2022, denna gång med avstamp i det kritikerrosade albumet Poems of Orchestra.

De tre tonkonstnärerna har en minst sagt skiftande musikalisk bakgrund. Lena Willemark med sina rötter i den folkliga älvdalstraditionen och Anders Jormin som är en omtalad komponist och kontrabasist med världsrykte inom den samtida improvisationsmusiken. Karin Nakagawa är en av de främsta artisterna på den 25-strängade konsertkoton, ett mycket gammalt harpliknande instrument sällan hört utanför Japan, och hon har sina rötter i den klassiska japanska traditionen.

Programmet för konserten tar avstamp i det nya albumet Poems for Orchestra som fått lysande recensioner så väl Sverige, Norge, som Polen och Japan. Här får vi njuta av japanska influenser av Karin Nakagawa, egenkomponerad musik av Anders Jormin och sång av Lena Willemark. Allt i ett spännande och ovanligt musikaliskt samarbete tillsammans med Bohuslän Big Band – det är inte varje dag en japansk koto delar scen med ett storband!

Anders Jormin är en av Skandinaviens mest efterfrågade tonkonstnärer, dessutom professor på Musikhögskolan i Göteborg och hedersdoktor på Sibeliusakademien i Helsingfors och på Musik- och Teaterakademien i Tallinn.

Lena Willemark har under många år varit Sveriges klart ledande sångerska och fiolspelare inom svensk folktradition.

Karin Nakagawa uppmärksammades hemma i Japan tidigt för sitt virtuosa spel och sin förmåga att improvisera på koto och genom åren har hon ofta fört in en tusenårig kototradition i ett samtida konstnärligt sammanhang. Absolut inte okontroversiellt i Japan, ändå bugade såväl traditionsbevarande kotomästare som publik i uppriktigt och djupt känd tacksamhet under Lyöstrainis första konserter i Japan.

Turnéperiod september 2022

 

Sagt om albumet Poems for Orchestra:

Poems for Orchestra is an intimate landscape that envelopes the listener and begs to be explored. It seems to pass by in a moment, but leaves a lasting memory
– Friedrich Kunzmann, All About Jazz

Helt enkelt musik som man aldrig hört det förut – av högsta kvalitet
– Carl Magnus Juliusson, Göteborgsposten

Klangen är genomgående orkestral med den skimrande koton som en extra dimension, det blir sammantaget riktigt läckert
– Andreas Lagercrantz, Lira

 

 

 

On tour

Det finns inga kommande evenemang just nu.
Arrangörsmaterial

Ska vi spela hos er? I så fall hittar du bilder och texter här nedan.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Hämta arrangörsmaterial

Boka bandet

Vill du boka denna produktion eller har frågor om teknisk rider, stage plot och pris? Varmt välkommen att kontakta Bohuslän Big Bands produktionsavdelning.

 

Kontaktuppgifter för bandet

Press

Här hittar ni aktuella pressmeddelanden och recensioner.

Hämta pressbild på Bohuslän Big Band Foto: Martin Frick

Ta mig till Mynewsdesk