Jormin, Willemark och Nakagawa –

Poems for Orchestra

Den unika kombinationen – storbandstradition, nordisk folkmusik och den japanska musiktraditionen mottog överväldigande respons 2018 då Bohuslän Big Band, Anders Jormin, Lena Willemark och Karin Nakagawa möttes sist. Nu fortsätter det hyllade samarbetet ut på turné hösten 2020, denna gång med avstamp i det nya kritikerrosade albumet Poems of Orchestra.

De tre tonkonstnärerna har en minst sagt skiftande musikalisk bakgrund. Lena Willemark med sina rötter i den folkliga älvdalstraditionen och Anders Jormin som är en omtalad komponist och kontrabasist med världsrykte inom den samtida improvisationsmusiken. Karin Nakagawa är en av de främsta artisterna på den 25-strängade konsertkoton, ett mycket gammalt harpliknande instrument sällan hört utanför Japan, och hon har sina rötter i den klassiska japanska traditionen.

Programmet för konserten tar avstamp i det nya albumet Poems for Orchestra som fått lysande recensioner så väl Sverige, Norge, som Polen och Japan. Här får vi njuta av japanska influenser av Karin Nakagawa, egenkomponerad musik av Anders Jormin och sång av Lena Willemark. Allt i ett spännande och ovanligt musikaliskt samarbete tillsammans med Bohuslän Big Band – det är inte varje dag en japansk koto delar scen med ett storband!

Anders Jormin är en av Skandinaviens mest efterfrågade tonkonstnärer, dessutom professor på Musikhögskolan i Göteborg och hedersdoktor på Sibeliusakademien i Helsingfors och på Musik- och Teaterakademien i Tallinn.

Lena Willemark har under många år varit Sveriges klart ledande sångerska och fiolspelare inom svensk folktradition.

Karin Nakagawa uppmärksammades hemma i Japan tidigt för sitt virtuosa spel och sin förmåga att improvisera på koto och genom åren har hon ofta fört in en tusenårig kototradition i ett samtida konstnärligt sammanhang. Absolut inte okontroversiellt i Japan, ändå bugade såväl traditionsbevarande kotomästare som publik i uppriktigt och djupt känd tacksamhet under Lyöstrainis första konserter i Japan.

Turnéperiod 5-15 nov 2020.

Kontakta oss för mer information!

 

“Poems for Orchestra is an intimate landscape that envelopes the listener and begs to be explored. It seems to pass by in a moment, but leaves a lasting memory”

– Friedrich Kunzmann, All About Jazz

 

 

Boka bandet

Vill du boka denna produktion eller har frågor om teknisk rider, stage plot och pris?

Ida Jarlgren
Producent
072-582 01 34
ida@bohuslanbigband.com