John Beasley och Bohuslän Big Band

Reimagining Weather Report

Den amerikanske pianisten, kompositören och arrangören John Beasley återskapade musiken från det ikoniska jazz-rock-fusionbandet Weather Report tillsammans med Bohuslän Big Band.

Weather Report väckte sensation på 70-talets jazzscen när de genom att kombinera jazz med inslag av rock, funk, kollektiv improvisation och elektronisk musik skapade en helt ny riktning inom instrumentalmusiken. Tillsammans med Bohuslän Big Band antog Beasley utmaningen att förnya deras musik och modernisera den. Arrangemangen skapade utrymme för magiska soloimprovisationer från alla musiker och efterliknade det exalterade soundet, andan och kreativiteten som var Weather Reports signatur. Med experimentlusta, nyfikenhet och hunger togs det banbrytande bandets musik in i 2020-talet.

John Beasley – Grammy-belönad pianist, kompositör och arrangör

Den amerikanske pianisten, kompositören och arrangören John Beasley tillhör de där personerna som få känner till vid namn men vars verk är desto mer bekanta. Han har bland annat skrivit musik för filmer och TV-serier som Gudfadern, James Bond och Twin Peaks och spelat med storheter som Miles Davies, Destiny’s Child, James Brown och Barbra Streisand.

Beasley har flertalet Grammy-nomineringar och 2020 vann han en Grammy för bästa instrumentala arrangemang.

Produktionen gick på turné hösten 2022.

Bilder från föreställningen är tagna av Kent Eng.

Medverkande:

Bohuslän Big Band

John Beasley – dirigent, pianist och arrangör