Om Bohuslän Big Band

Om Bohuslän Big Band

 

En del av Vara Konserthus

Bohuslän Big Band är ett helprofessionellt storband som sedan 2004 är knutet till, och en viktig del av Vara Konserthus verksamhet. 

Häpnadsväckande bredd

Bandets spektakulära produktioner har tänjt på gränserna för vad som är möjligt att rymma i ett storband och resultaten har lett till en musikaliskt häftig mix som gör att ingen lämnas oberörd. Här ryms energifylld svängig musik som till exempel James Brown eller Thad Jones samtidigt som Bohuslän Big Band möter det återhållsamma och vackra i Kurt Weill och Cole Porter.

Världsklass orkester

är ett utryck som storbandet ofta får höra från musiker, solister, kompositörer och dirigenter som gästat dem genom åren. Med Bohuslän Big Band får vi det mesta och det absolut bästa.

Finansiering

Bohuslän Big Band finansieras av Västra Götalandsregionen och uppdraget består i att utveckla och sprida storbandsmusiken till regionens invånare men även nationellt och internationellt.

 

quincy konserter

»The Bohuslän Big Band is a world class jazz orchestra, in the true sense of the word and they stand out from the crowd» QUINCY JONES, 5 AUG 2012, YSTAD SWEDEN JAZZ FESTIVAL

 

 

 

 

baw»Musikerna i det här bandet spelar sanningen, varenda en av dom! Och det är stort!« BENGT-ARNE WALLIN, 15 MARS 2009, KULTURUM I PARTILLE

 

 

 

 

 

 

BOHUSLÄN BIG BAND I SOCIALA MEDIER

KONTAKT

Telefon
031-85 04 55
076-104 90 28

E-post
eric@bohuslanbigband.com

note

HITTA HIT

Post- & besöksadress
Bohuslän Big Band
Frölundagatan 118B
431 44 Mölndal

 

NYHETSBREV

Prenumerera på Bohuslän Big Bands nyhetsbrev, så får du reda på det senaste om vad vi håller på med eller befinner oss.

Fyll i ditt namn och e-post för att få nästa brev

Namn
E-postadress