Don't Fence Me In

Bohuslän Big Band & Nils Landgren

I början av oktober 2009 ankom ett stort paket till Bohuslän Big Bands lokaler i Göteborg. Det innehöll ett beställningsverk med Cole Porters musik specialskrivet av en av Englands stora kompositörer och arrangöer - Mr Colin Towns. Att bygga ett helt program på en av populärmusikens riktiga giganter Cole Porter är naturligtvis väldigt spännande och jag bläddrade nyfiket igenom noterna och har aldrig upplevt ett mer välorganiserat upplägg. Noterna var perfekt på alla sätt och de låg redan i ordning som om det vore konsert samma kväll... Colin Towns hade alltså skrivit två satser med paus emellan, exakt som ni kommer att höra den ikväll. Cole Porters kompositioner böljar naturligt över till varandra och detta vittnar i hög grad om en tanke på helheten som är ovanlig idag. Vi kallar projektet "Don't Fence me in" och titeln speglar i hög grad vår inställning till musik överlag.

Colin Towns började 1976 med Ian Gillan Band (sångaren i ett av världens största hårdrocksband Deep Purple) och har efter det samarbetet skrivit musik för film, teater och TV. Han har komponerat musik till 21 spelfilmer, 33 TV-dramor, 14 tecknade filmer, 13 dokumentärer, 26 teaterstycken samt 29 Cd's. Han har under senare år specialicerat sig på jazz, storband och improviserad musik, allt i en skön blandning.

Colin Towns är en stark profil i engelskt musikliv och vi är stolta att presentera Colin och hans konstnärskkap inför en svensk publik. Hans versioner av Cole Porters musik skapar många höjda ögonbryn och spontana reaktioner och applåder. Musiken är omarbetad på ett sätt som sällan hörts och arrangemangen fungerar som en plattform för Nils Landgren att bygga sin sång och trombonespel på. De solistiska insatserna i bandet är korta och inbäddade i arrangemangen och skapar en påtaglig riktning och energi som trollbinder både bandet och publiken. Vi hoppas att kunna bjuda på er på en fantasifull resa i musikens underbara värld.

Skivbolag: Red Horn Music / ACT

Inspelad 26-28 maj 2010 i Nilento Studios

 

Dela

BOHUSLÄN BIG BAND I SOCIALA MEDIER

KONTAKT

Telefon
031-85 04 55
076-104 90 28

E-post
eric@bohuslanbigband.com

note

HITTA HIT

Post- & besöksadress
Bohuslän Big Band
Frölundagatan 118B
431 44 Mölndal

 

NYHETSBREV

Prenumerera på Bohuslän Big Bands nyhetsbrev, så får du reda på det senaste om vad vi håller på med eller befinner oss.

Fyll i ditt namn och e-post för att få nästa brev

Namn
E-postadress